Újra itt az ajándékok beszerzésének problémája

Karácsonyi kreatív ajándék ötletek

Kinek, mit?

Közeleg a karácsony, és újra itt az ajándékok beszerzésének problémája, kinek mit? Én évek óta előnyben részesítem a saját készítésű ajándékokat. Mivel a környezetünk védelme is fontos számomra, olyan ajándékokat fogok készíteni, amelyek segítenek ebben, és használójának is. 

Milyen ajándékokat fogok készíteni?

Méhviaszból gyertyát. Ezt kisebb gyermekekkel közösen is el lehet készíteni. Kedves apukák, anya biztosan örülne egy ilyennek!

Mézeskalács, díszítve. Ez elengedhetetlen a karácsonyi hangulathoz, és ajándékkártyának is tökéletes.

Méhviaszos kendőt csomagolásra. Ez tökéletesen kiváltja a folpackot és az alufóliát, és az anyagdarabok újrahasznosításában is segít. Amikor az uzsonnát ebbe csomagolod, a karácsony emlékét vissza tudod hozni egy kicsit.

Ja, és természetesen szappanokat! Minden színben, formában és illatban! A zöld mentás szappanomat a család férfi tagjai is imádják, és persze a kávésat és a málnásat és a … szóval mindet. Én személy szerint a szilárd szappanokat szeretem, de fogok készíteni folyékonyat is.

Az is lehet, hogy csinálok fürdőbombát, ennek is nagyon egyszerű az elkészítése és mutatós ajándék. A gyerekeknek jó móka a kádban az esti fürdéskor.

Borotvahab, testradír, szilárd testápoló és még sok sok kence fog készülni a kezem alatt.

A legújabb felfedezésem, a saját igényeknek megfelelő sampon. Ezt biztosan elkészítem idén!

És itt vannak az ehető ajándékok, a „narancs” lekvár, amit sütőtökből készítek, ami a sütőtökös latte elengedhetetlen hozzávalója. Imádom! Vagy a saját készítésű szaloncukor, ami macerás egy kicsit, de megéri a cukor mentessége (na meg a kilóim) miatt. Na és ki ne felejtsem a saját aszalású gyümölcsökkel készített csokoládét!

Szóval még van idő, karácsonyig elkészülhet akár mindegyik!

És hogy kinek mit? Idén azt találtam ki, hogy a nagy családi összejövetelkor mindent kiteszek egy asztalra, és mindenki választhat magának olyan ajándékot, ami neki tetszik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email